ZODPOVĚDNOST
RESPEKT
BEZPEČÍ
Úřední deska       Fotky - Videa       Kontakt      

POSLEDNÍ ZPRÁVY MŠ

2. června 2022
Okresní olympiáda mateřských škol
Po dvouleté přestávce mohli předškoláci opět zúčastnit sportovní olympiády mateřských škol v Děčíně, kterou pravidelně pořádá DDM Děčín. Těšili jsme se moc a poctivě jsme trénovali. Účast byla veliká, v úterý 17. května 2022 závodilo 130 dětí z 13 školek ve 20 družstvech. Naši reprezentanti ( Astrid Slámová, Barbora Kabelová, Sebastian Savčuk, Ondřej Flégr a Štěpán Štemberk) vybojovali 5 medailí, a tím obsadili celkové krásné 3.místo. Letošní počasí olympiádě moc nepřálo a tak děti převzaly pouze medaile a pohár.

        

Diplomy a dárky jim přivezl vedoucí olympiády dodatečně.

                                                    

Děkujeme všem za úspěšnou reprezentaci naší školky.

A. Matajová

 
2. května 2022
Zápis do mateřské školy
Již v pátek 6. května 2022 se od 14 do 17 h na Vás těšíme - podívejte se, jak se nám v naší školce daří - zde.

Podrobnější informace k zápisu v záložce Rodiče - Zápis do MŠ.

Těšíme se, že se s Vámi potkáme osobně v naší školce

kolektiv MŠ
11. března 2022
Informace ke změně mimořádného opatření od 14. 3. 2022

NFORMACE KE ZMĚNĚ MIMOŘÁDNÉHO OPATŘENÍ MZD K NOŠENÍ OCHRANNÉHO PROSTŘEDKU S ÚČINNOSTÍ OD 14. 3. 2022


Od pondělí 14. 3. 2022 se ruší povinnost nosit ochranný prostředek ve vnitřních prostorech budov.
Ruší se tedy mimo jiné plošně povinnost nosit ochranný prostředek ve školách a školských zařízeních, a to jak pro děti, žáky a studenty, tak pro zaměstnance či třetí osoby nacházející se v škole či školském zařízení. Nikdo tedy není povinen ve škole nebo školském zařízení nosit ochranný prostředek.

Zároveň si dovolujeme upozornit, že již nyní nejsou v platnosti žádná mimořádná covidová opatření, která by výhradně upravovala provoz a výuku škol a školských zařízení. Platí však, že je nutné ve vztahu ke COVID-19 respektovat obecná pravidla, například výše uvedené opatření k ochraně dýchacích cest.
7. března 2022
Zápisy se blíží, informace pro rodiče předškoláků

Vážení rodiče předškoláků,

posíláme Vám touto cestou malou orientační kartičku budoucího předškoláka, kde se můžete blíže seznámit s tím, co by měly děti znát před vstupem do školy.
Než půjdete k zápisu, rády bychom Vás seznámili s tím, jak se vašim dětem daří při přípravě na vstup do školy a zda nestojí za to se v některých případech poradit s odborníky z Pedagogicko psychologické poradny. V PPP se můžete domluvit na prošetření školní zralosti. Veškeré informace získáte u svých učitelek, využít můžete samozřejmě konzultační hodiny nebo si domluvit osobní rozhovor v jiném termínu.



Zápis k základnímu vzdělávání bude probíhat 8. 4. 2022 od 11 do 17 h. Ostatní informace ohledně zápisu sledujte na webových stránkách naší ZŠ.         

Mgr. Z. Černá   

                                                                              
7. března 2022
Jednoduché učení - pomůcka pro předškoláky

ZÁPISY SE BLÍŽÍ
CO MÁ ZNÁT BUDOUCÍ PRVŇÁČEK?


V orientaci může pomoci dokument Ministerstva školství Desatero pro rodiče dětí předškolního věku, který najdete v novém zde
Podpořit je třeba hlavně dovednosti nezbytné pro základní školní trojici - čtení, psaní a počítání.
Vhodné materiály a hry najdete na tomto odkazu, odkazy na materiály k rozvoji konkrétních potřebných dovedností pak v příspěvku níž.

Zapomeňme na učení - to dítě teprve čeká
Všechno potřebné může získat hrou. Rádo, v klidu a v pohodě
* Není potřeba (ani dobré) "trhat rekordy" - stačí jeden pracovní list, nebo hra za den (má-li ale dítě chuť, může jich zvládnout i víc).
* Na práci je dobré vyhradit si dost času, aby dítě mohlo pracovat vlastním tempem, v klidu a v době, kdy se soustředí, aby nemuselo končit, když ho činnost ještě baví.
* Při práci je potřeba od začátku dbát na správné sezení a držení tužky, aby si je dítě zautomatizovalo (vyhneme se tím pozdějším potížím, bolestem hlavy, zad, ruky, odmítání psaní, problémům se psaním), jak na to najdete v úvodu souboru věnovanému rozvoji motoriky a grafomotoriky - viz níž.

Pro přípravu předškoláků můžete použít soubory her a aktivit rozvíjejících potřebné znalosti a dovednosti:
 
4. února 2022
Zimní olympiáda u Motýlků

Letošní zima je skoupá na sníh. Protože brzy proběhne zimní olympiáda, tak si ji třída Motýlků vyzkoušela bez sněhu. Zápal po soutěžení byl veliký a povzbuzování podpořilo atmosféru. Po celou dobu hořel "olympijský oheň" a výkony byly odměněny medailemi. Už se všichni těší na opravdové zimní olympijské hry.

  Zimní olympiáda u Motýlků (5 obrázků) 

E. Brandová, A. Matajová
3. února 2022
Žabky si hrají a sportují se Zimníčkem

Děti ze třídy Žabky si se Zimníčkem hrály a sportovaly. Každý den se seznamovaly s novým zimním sportem. Zpívaly, cvičily, koulovaly se ve třídě i na zahradě. Popisovaly obrázky, pomocí videa hádaly, o jaký zimní sport se jedná. Zkusily si v herně lyžovat, osahaly a vyzkoušely si lyžařské vybavení i samotné lyže. Trefovaly se do branky jako správní hokejisté. Dokonce i fandily kamarádům. Na konci týdne už umí pojmenovat zimní sporty a vybavení, které k těmto sportům potřebujeme. Celé dva týdny děti sportovaly tělem i duší.

  Žabky - hrajeme si a sportujeme se Zimníčkem (11 obrázků) 

M. Hrnčířová, L. Battyová
 
2. února 2022
Myšky - Eskymáci
 
Děti ze třídy Myšek navštívily krajinu sněhu a ledu a seznámily se s životem Eskymáků.

                                                              


J. Pospíšilová



 
6. ledna 2022
Motýlci zkoumají přírodu

Barevný podzim si Motýlci přinesli z vycházek do školky. Zde pomocí lup zkoumali části listů, šišek, kůry a dalších přírodnin. Dozvěděli se, co jsou letokruhy a proč máme přírodu chránit.

  Motýlci zkoumají přírodu (9 obrázků) 

A. Matajová
1. ledna 2022
Vánoční besídky
Vážení rodiče, 

zde je možnost podívat se na videa z vánočních besídek, které si připravily paní učitelky v každé třídě - video z besídky ze třídy Broučků - zde, ze třídy Myšek - zde, besídka u Žabek - zde, video od Motýlků - zde a besídku ze třídy Berušek - zde

Vánoční nadílku přinesou dětem Tři králové, protože Ježíšek musel nejprve navštívít vaše domácnosti a potěšit děti domácími dárky. 

Přejeme všem hodně štěstí, pohody a zdraví v novém roce 2022

Za celý kolektiv MŠ - Mgr. Z. Černá, vedoucí učitelka

 
22. prosince 2021
Vánoční přání

Vážení rodiče, milé děti, vážení přátelé naší školy,

přejeme Vám všem klidné a pohodové vánoční svátky a šťastný nový rok 2022 plný pohody, lásky a hlavně zdraví.

          

 
20. prosince 2021
Jak jsme uspávali ježka a zamykali les.

Děti ze tříd Motýlci a Myšky společně vyrobily ježka, kterého jednoho podzimního dopoledne odnesly do lesa a uložily k zimnímu spánku. Součástí této cesty bylo i zamykání lesa. Těšíme se na zimu, tak přejeme všem zvířátkům a lesu klidný zimní spánek a lesní život a na jaře se podíváme, zda nám ježek nezmizel. 

  Uspávání ježka a zamykání lesa (5 obrázků) 

J. Babičková
 
19. prosince 2021
Mikuláš v mateřské škole

Mikuláš je hodný pán, nosí dětem marcipán a zlobivým brambory do tátovy bačkory......
Tak ten kouzelný pán přišel i k nám do školky a byl tak hodný, že se děti skoro vůbec nebály. Společně s andílkem a čertem přišel pozdravit všechny děti, které si pro něj připravily krásné básničky a čertí písničky. Na oplátku rozdal dětem dobroty z kouzelného košíku.
Děkujeme usměvavé trojici Romče, Mirce a Barče z CDM za návštěvu ve školce a děkuji celému kolektivu MŠ, který se stará o děti, zvlášť v této nelehké době.

  Mikuláš ve školce (9 obrázků) 

Bylo to fajnové mikulášské dopoledne. Čeká nás zapálení už druhé adventni svíčky na bronzovou neděli. Mir a pokoj všem rodinám. Jsme zase o krok blíž k Vánocům

Mgr. Z. Černá

 
18. prosince 2021
​​​​​​​Co všechno se stalo v měsíci listopadu
V měsíci listopadu se moc těšíme na tradiční akci „Na zámku straší“. V tento čas již několik let zdobíme i zahradu školky za vydatné umělecké spolupráce rodičů našich dětí. Tak to bylo i v letošním roce. Zahrada ožila různými postavičkami z dýňového a strašidelného světa fantazie. Nad tím vším dohlížel skřítek Podzimníček, který je průvodcem našeho vzdělávacího programu po celý rok. Teď ho čeká střídání stráží se skřítkem Zimníčkem a společně se těšíme na adventní čas, který u nás ve školce začne už v pátek 26. 11. 2021, kdy si na zahradě rozsvítíme vánoční stromeček. Přejeme všem krásný a klidný adventní čas.                                                 

Mgr. Z. Černá + kolektiv MŠ

 
17. prosince 2021
MŠ - Vystoupení na vítání občánků

Když jsme se připravovali společně s dětmi z naší školky na vítání občánků v našem městě, našla jsem v jedné básničce krásný verš:
"Je to jako pohádka, když začne život děťátka … a pro Vás rodiče, kteří jste přišli společně s námi uvítat malé občánky bude tato pohádka dlouhá a nekonečná. Zobrazí se v ní život, láska, radost, veliké štěstí, ale také obrovská zodpovědnost za to, jaký člověk z Vašeho děťátka vyroste."
Těmito slovy jsem přivítala milé hosty v jednu z posledních slunečných podzimních sobot společně s dětmi ze třídy Myšky s paní učitelkou Jitkou Babičkovou, která si připravila básničky pro zpestření tohoto slavnostního aktu. Pro děti to byla první velká příležitost reprezentovat svoji školku a zvládly to perfektně.

               

Mgr. Z. Černá
 
23. září 2021
Pozvánka na webinář pro rodiče
 

Vážení rodiče,

v rámci projektu MAP II pro SO ORP Děčín Vás zveme na webinář: "Aby škola byla místem, kam se těšíme, aneb jak se na školu dobře připravit" s lektorkou Mgr. Jiřinou Bednářovou, který se uskuteční prostřednictvím komunikační platformy Google Meet, v úterý 5. 10. 2021 od 17 do 20 h.

Podrobnosti o webináři naleznete jak na webových stránkách projektu: http://www.mapls.cz/map-ii-pro-so-orp-decin/aktuality-1/5-10-2021-webinar-aby-skola-byla-mistem-kam-se-tesime-aneb-jak-se-na-skolu-dobre-pripravit-772cs.html

tak na FB stránkách projektu (můžete sdílet): https://www.facebook.com/events/972000293364118?ref=newsfeed.

Odkaz na přihlášení - https://forms.gle/zNY7zVpHQvCgP8ix6Dotazník vyplňte nejpozději do 3. 10. 2021 do 23:59 h, pak bude formulář uzavřen. Kontaktní email: jirova.masls@seznam.cz

Účast na webináři je zdarma, náklady jsou hrazeny z projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání II pro SO ORP Děčín, č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008611 (tento projekt je financován z ESF - http://www.esfcr.cz/),  prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/…vvv).

21. září 2021
Tvoříme se zeleninou...

aneb když se farmáři podílí na spolupráci se školkou.

Školní rok ve školce už dávno začal a my jsme opět a jako již tradičně nastartovali spolupráci s našimi benešovskými farmáři. Manželé Krumlovi jsou i přes svůj vytížený pracovní čas vždycky ochotni a zásobují nás vším, co se jen dá a co jim jejich možnosti dovolují I letos nám nadělili do každé třídy bedýnky s ovocem a zeleninou, aby děti viděly, jak vypadá, když se sklidí ze záhonu nebo ze stromu čerstvé produkty. Ve školce jsme hned zareagovali a vybranou zeleninu nebo ovoce jsme využili k aktivitám a zábavným činnostem.

  Bedýnky od farmářů (8 obrázků) 

Moc děkujeme a velice si vážíme jejich dobrosrdečnosti a aktivity. Spolupráci využijeme i k návštěvě a prohlídce jejich hospodářství.

Mgr Černá Z. + kolektiv MŠ

 
20. září 2021
Informace z třídních schůzek ze dne 8. 9. 2021


Třídní schůzky 8. 9. 2021 - všechny třídy

Místo: zahrada MŠ, čas: 15.30 h

Program:
  • hygienická opatření a doporučení MŠMT
  • opatření ze strany vedení školy
  • adapce na novou třídu
  • seznámení s rodiči
  • informace o plánech na školní rok 2021/2022
  • omlouvání 

HYGIENICKÁ OPATŘENÍ:
Pro rodiče platí doporučení používat ve společných prostorách respirátor.
Nezdržovat se zbytečně ve společných prostorách MŠ, ani a zahradě.
Rodiče používají dezinfekci rukou při vstupu do MŠ.
Omlouvají děti do 8 h, jinak počítáme první den bez omluvy stravu (odkaz na školní řád).
Děti přebíráme u modrých dveří a tak je to i u odchodu dětí z MŠ.
Veškeré informace na www.zsbnpl.cz
V MŠ probíhají přísná hygienická opatření - časté větrání, omývání dotykových ploch, častější úklid umýváren a WC.
Chceme co nejlépe zajistit bezpečnost a zdraví všech dětí a zaměstnanců.
Neposílejte do školky nemocné a nachlazené děti.

Děti byly rozděleny do třídy předškoláků a mladších dětí. Rozdělujeme tak děti vždy po 2 letech docházky do MŠ. Třídy máme rozdělené ve velké většině podle věku.
Adaptace bude probíhat v měsíci září.
Adaptační plán visí v šatně a rodiče se mohou samozřejmě individuálně domluvit o jeho průběhu.
Nedoporučuji spěchat s adaptací na nové prostředí, hlavně u dětí, které jsou přijaty na základě zkušební doby.

Zavedeme opět v každé třídě komunikační skupiny v aplikaci WhatsApp – SE SOUHLASEM RODIČŮ
Pokud rodič potřebuje mluvit s třídní učitelkou, vyžádá si její přítomnost nebo si domluví schůzku individuálně nebo zavolá na telefon MŠ. Na soukromé záležitosti bude mít zákonný zástupce možnost využit konzultačních dnů a hodin. Zavedeme konzultační hodiny jeden den v týdnu pro každou třídu
KONZULTAČNÍ HODINY: 12. 30 – 13. 00 h, 15. 00 – 16. 00 h
Berušky – pondělí, Broučci – úterý, Myšky – středa, Motýlci – čtvrtek, Žabky – pátek, rodiče se mohou v tyto dny objednat ke schůzce nebo je můžeme vyzvat k návštěvě školky.

INFORMACE O PLÁNECH A AKTIVITÁCH
V letošním prvním pololetí se nebudeme zatím shromažďovat s rodiči a s dětmi na akcích z důvodů hygienických opatření a počkáme na další doporučení MŠMT.
Informace o týdenním programu a na co se zaměřujeme, visí vždy v šatně.
Všechny aktivity budou probíhat v rámci třídy. Pokud se situace uklidní a budou povoleny další osoby, uspořádáme dílničky nebo společnou akci s rodiči

Vzdělávání dětí podle ŠVP Tajemství kouzelného stromu         
Budeme se zaměřovat
- na správnou výslovnost a podporovat správný rozvoj řeči.
- na správné držení těla
- správný úchop tužky
Povedeme děti ke vzájemné spolupráci ve třídě i týmové práci
Budeme dbát na dostatek pohybu, budeme se věnovat rozvoji přátelských vztahů a seberealizaci dětí, budeme učit děti sebehodnocení a podporovat samostatnost.
Individuální vzdělávání dětí cizinců je zařazeno do ŠVP a bude probíhat individuálně během týdne v režimu dne.

Paní Krumlová nám nabízí opět spolupráci a péči o morčata ve spolupráci se všemi třídami, dále nám nabízí bedýnky se zeleninou jako materiál a pomůcku při vzdělávání, dále nám nabízí exkurzi do sadu a na farmu                          
Budeme se starat o své záhony na zahradě MŠ.
      

Od října obnovíme sborový zpěv formou odpolední aktivity a to vždy od 14. 00 – 14. 45 h, den upřesníme.
Budeme vybírat do třídního fondu 200,- Kč
Nabídneme rodičům aktivitu - vzájemně ozdobíme plot a zahradu MŠ v době od 18. 10.
Ostatní informace Vám předají třídní učitelky.

Předškoláci se domluví o zakoupení pracovních sešitů – učitelky předškoláků připraví návrhy pro rodiče a pro VU – zjistí si zájem a souhlas.
V šatně předškoláků si rodiče budou zapisovat omluvy do připraveného sešitu nebo na připravený omluvný list vždy po uplynutí absence.

Třídní záležitosti.

OMLOUVÁNÍ DĚTÍ
Rodiče dětí předškoláků jsou povinní omluvit delší absenci písemnou formou – Žádost o uvolnění - svého dítěte vždy 14 dní před dovolenou, ostatní dny do omluvného listu, rodinné důvody, nemoc, návštěva odborného lékaře.

V Benešově nad Ploučnicí 8. 9. 2021 VU Mgr. Zdeňka Černá
 
 
 
15. září 2021
Konzultační hodiny v MŠ
 
Třída Den Čas
BERUŠKY PONDĚLÍ 12.30 – 13.30 h
15.00 – 16.00 h
BROUČCI ÚTERÝ 12.30 – 13.30 h
15.00 – 16.00 h
MYŠKY STŘEDA 12.30 – 13.30 h
15.00 – 16.00 h
MOTÝLCI ČTVRTEK 12.30 – 13.30 h
15.00 – 16.00 h
ŽABKY PÁTEK 12.30 – 13.30 h
15.00 – 16.00 h

Rodiče se mohou v tyto dny objednat ke schůzce nebo je můžeme vyzvat k návštěvě školky.
 
1. září 2021
Pozvánka na třídní schůzky

  TŘÍDNÍ SCHŮZKY a DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ všech tříd se konají ve středu 8. září 2021 od 15.30 h na zahradě MŠ. Rodiče zde dostanou veškeré dostupné informace o provozu našeho zařízení, průběhu vzdělávání a pravidlech tříd v naší školce. Žádáme všechny rodiče, aby sledovali webové stránky ZŠ a MŠ www.zsbnpl.cz, četli nástěnky v prostorách školky nebo se informovali u vedoucí učitelky MŠ na telefonu 605 819 149.

Při vstupu do společných prostor omezujte pohyb více než jedné osoby s dítětem!

Program schůzek:
•             hygienická opatření a doporučení MŠMT, opatření ze strany vedení školy
•             co všechno potřebuje dítě do školky
•             adaptace na novou třídu
•             seznámení se s rodiči
•             informace o plánech na školní rok 2021/2022

Těšíme se na Vaší návštěvu a věříme, že se nám v klidu podaří zvládnout další školní rok se všemi výzvami, které nás čekají.

Mgr. Zdeňka Černá – vedoucí učitelka




 
Adresa
Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí,
příspěvková organizace
Opletalova 699, 407 22 Benešov nad Ploučnicí

sekretariát tel: 412 586 366, 412 586 272
mobil: 606 646 292
email: infozsbnpl@zsbnpl.cz

Mgr. Jakub Zelený
Ředitel školy
Mgr. Miroslava Šmídová
Statutární zástupkyně útvaru základního vzdělávání pro 1. st. ZŠ a zájmového vzdělávání
Ing. Hana Brňáková
Zástupkyně útvaru základního vzdělávání pro 2. st. ZŠ
Mgr. Zdeňka Černá
Zástupkyně útvaru předškolního vzdělávání a školního stravování

Přípravný ročník, 1. - 3. ročník
Komenského 274
407 22 Benešov nad Ploučnicí
tel: 412 586 366, mobil: 773 748 843

Mateřská škola, včetně školní jídelny
Cihelní 602
407 22 Benešov nad Ploučnicí
tel: 412 586 579, 412 586 377
mobil: 773 748 842
email: infozsbnpl@zsbnpl.cz

Školní družina
Komenského 274
407 22 Benešov nad Ploučnicí
mobil: 602 144 563
email: infozsbnpl@zsbnpl.cz

Školní klub
Opletalova 699
407 22 Benešov nad Ploučnicí
tel: 412 586 366, mobil: 606 646 292

Mapa
Umístění školy na mapě

GPS: 50°44'39.6"N 14°18'18.5"E
          50.744344, 14.305142

Autobusové spojení
Zastávka: "Pod parkem", dále ulicí Opletalova ke všem našim objektům.
Linky: 422, 423, 424 - Vyhledat spojení

: 709 47 112

ID datové schránky: rj4mbeg

RED IZO: 600076211

Zřizovatel
Město Benešov nad Ploučnicí
www.benesovnpl.cz

Nastavení cookies | Povinně zveřejňované informace | GDPR
K.A.H. Studio